S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

cena 91,00 Kč

V případě, že na našich stránkách nenaleznete produkt, o který máte zájem, neváhejte nás kontaktovat. Pokusíme se ho pro vás zajistit.

... přejeme příjemný nákup.

info@sevitrade.cz


» Kategorie vín
Kategorie Vín

DLE OBSAHU CUKRU

Suché: nejvýše 4 g zbytkového cukru / litr

Polosuché: 4,1 – 12 g zbytkového cukru / litr

Polosladké: 12,1 – 45 g zbytkového cukru / litr

Sladké: minimální obsah 45g zbytkového cukru

 

DLE BARVY

Bílé víno: vyrábí se z bílých, růžových nebo červených hroznů vinné révy.

Růžové víno: vyrábí se z modrých hroznů bez nakvášení.

Červené víno: vyrábí se z modrých hroznů nakvášením.

 

DLE TŘÍDY A DRUHU

Stupeň cukernatosti (ČNM°) = množství kg cukru ve 100 litrech moštu.

 

Stolní víno

Vyrábí se z hroznů, které dosáhly nejméně 11 stupňů cukernatosti. Nesmí být označováno

názvem odrůdy ani názvem vinařské oblasti.

 

Jakostní víno

Vyrábí se z hroznů, které dosáhly nejméně 15 stupňů cukernatosti. Odrůdové jakostní víno

musí obsahovat nejméně 85% vína vyrobeného z odrůdy uvedené na obalu. Známkové

jakostní víno smí být vyráběno smísením odrůdových jakostních vín.

 

Víno s přívlastkem

Musím obsahovat nejméně 85% vína vyrobeného z odrůdy uvedené na obalu. Bývá označ.

názvem přívlastku, názvem vinařské oblasti, vinařské obce a rokem sklizně hroznů.

Nesmí se doslazovat řepným cukrem.

 

KABINET: se vyrábí z hroznů, které dosáhly nejméně 19 stupňů přírodní cukernatosti.

POZDNÍ SBĚR: se vyrábí z hroznů, které dosáhly nejméně 24 stupňů přírodní cukernatosti.

VÝBĚR Z HROZNŮ: se vyrábí z vybraných bobulí, které dosáhly nejméně 27 stupňů

přírodní cukernatosti.

LEDOVÉ VÍNO: se vyrábí z hroznů, které byly sklizeny při teplotách mínus 6°C a nižších,

v průběhu sklizně a zpracování zůstaly zmrazeny a získaný mošt vykazoval nejméně 27

stupňů přírodní cukernatosti.                                                                                                                       

SLÁMOVÉ VÍNO: se vyrábí z hroznů, které byly před zpracováním skladovány na slámě

Či rákosu nebo byly zavěšeny ve větraném prostoru po dobu alespoň 3 měsíců a získaný

mošt vykazoval nejméně 27 stupňů přírodní cukernatosti.